Champagne ska alltid serveras riktigt kallt, vid en temperatur på 3-5 ° C. Nya champagne studier visar att champagne ska serveras i tulpanformat glas. Detta för att champagnen ska utvecklas i glaset och att bubblor och arom bevaras så länge som möjligt i glaset.
Traditionellt när man serverar dryck, hålls flaskan i nederkant och med etiketten uppåt, så att gästen kan se innehållet i flaskan. Champagne flaskor har alltid en sänka i botten på flaskan där man kan försänka tummen och därefter lägga flaskan i handflatan och stabilisera flaskan med fingrarna.
Vid servering, var observant på, att champagnen ofta skummar om den hälls upp för fort och med för mycket fall. För att undvika att den drycken skummar över, kan man vinkla glaset vid upphällning.
Om flera glas ska serveras kan man dela upp det i två hällningar, första hällningen går upp till ungefär halva glaset och då skummar glaset sällan över . Vid andra hällningen fylls glaset på till önskad nivå.
En elegant servering blir ofta då glaset är fyllt till tre fjärdedelar.